כללים לבחירת דומיין מוצלח

בעדן הטכנולוגיה יותר ויותר בעלי עסקים מבינים שחייבם להפגין נוכחים גם בעולם הדיגיטלי. כידוע אחת הדרכים לכך – הקמת אתר.

תקופה לפני הקמת אתר תמיד כרוכה בהרבה התלבטויות: איזה עיצוב לבחור? האם לקחת חברה שמתמחה בבניית אתרים או לפנות לפרילנסר? אולי לעשות לבד ולחסוך בהוצאת? המעניין שכאשר רב ההחלטות התקבלו פתאום מגיעות עוד נקודות שצריך לבחור ולהחליט. אז במאמר הזה ננסה לפרט אחד הנקודות החשובות בתהליך בניית אתרים – בחירת דומיין.

כללים לבחירת דומיין מוצלחדומיין למעשה זה אותו כתבות שדרכו יגיע גולש או לקוח לאתר שלכם. זה גם הדבר הראשון שנחשף בפני הגולשים. לכן עם השנים ועם הניסיון בוני ומקדמי אתרים שמו לב למספר נקודות, שמסייעות לבחור דומיין מוצלח.

  1. דבר ראשון שאליו צריך לשים לפני רכישת דומיין זה שדומיין שתבחרו ישקף את השירות או את המטרה או שיהיה זהה לשם הבראנד של העסק.
  2. השם אמור להיות יחסית קצר וגם קל לכתיבה. זאת אומרת לא מומלץ להשתמש באותיות מורכבות או בצירופי אותיות כמו sh, ch ועוד.
  3. מומלץ גם לא להשתמש בסימני פיסוק או מספרים, זה דברים שיכולי להביא לבלבול ושגיאות בכתיבת הדומיין. לפעמים ניתן לראות דומיין שספרה מחליפה מילה מסוימת ובדרך כלל יש לא מעט שגיאות בהקלדה של דומיין הזה. לכן, למרות שזה נראה מאוד מיוחד ויצירתי עדיף להימנע.
  4. דומיין צריך להיות קליט, זה יאפשר לאנשים לזכור אותו בקלות וכמובן גם להגיע לאתר בפשטות.
  5. מומלץ לבחור בדומיין שיהיה כמה שפחות דומה למתחרים. במיוחד במקרה שדומיין שרציתם כבר תפוס, אבל אותו דומיין עם סיומת אחרת פנוי. תמיד ניתן לבדוק דומיין לפני הרכישה בעזרת גוגל. פשוט תקלידו את שם הדומיין שבחרתם ותרו איזה אתרים ואיזה עמודים עולים בחיפוש. אם אתם רואים שיש משהו דומה, אז תעזרו בסבלנות וחפשו עוד.
  6. בחירת סיומת של הדומיין נעשית בהתאם ליעדי השיווק. אם לדוגמה, אתר נועד לשיווק בינלאומי אז עדיף לבחור בסיומות. com. במידה וקהל היעד שלכם נמצא בעיקר בישראל ואתר בעברית אז מומלץ לבחור בסיומת Co.il .
  7. בזמנו היה וויכוח עד כמה הסיומת משפיעה על קידום אתר ברשת. אבל עם הזמן כבר פחות נותנים לעניין הזה חשיבות.

לסיכום: בחירת שם הדומיין זו עבודה לא פשוטה ובמיוחד אם דומיין שדומה לשם העסק כבר תפוס. אבל יחד עם זאת לבחור דומיין טוב ומוצלח זה עניין אפשרי, חייבים רק להתעזר בסבלנות. דרך אגב אחרי שיש לכם כבר כיוון תוכלו להיכנס לעמוד שכולל כלי לבדיקת זמינות דומיין ולבדוק אם הדומיין שהמצאתם פנוי. אם הוא לא פנוי אז מערכת גם תציעה לכם מספר אופציות חלופיות, אומנם לא כולם מושלמות אבל עדיין יהיה מי מה לבחור.

נקודה אחרונה להיום: לפני שרכשתם דומיין תבדקו בעזרת ארכיב דיגיטלי אם הדומיין הזה נקי או שהיה כבר שבשימוש. במידה והיה בשימוש כנסו ותראו אם הנושא של אתר שבו השתמשו בדומיין הוא בסדר או אפילו תואם לעסק. זה יעזור לכם בהמשך לקידום האתר

צור קשר

    השם שלך (חובה)

    האימייל שלך: (חובה)

    נושא

    ההודעה שלך